Jdi na obsah Jdi na menu
 


Reiki

Reiki je universální životní energie, která se nachází v prostoru kolem nás. „REI“ – životodárný, vesmírný, nezasahující „KI“ - energie, síla

Energie reiki má svou vlastní inteligenci, která daleko přesahuje lidské poznání, a k tomu, aby začala působit, stačí přiložit ruce na bolestivé místo. A ona již potom sama, bez našeho dalšího přičinění, provede, čeho je třeba k uzdravování. Člověk, který provádí reiki ošetření, je vlastně kanálem (zprostředkovatelem) pro průchod reiki energie. Při léčení reiki působí různé vlivy, a také proto, že energie reiki léčí vše, co je třeba vyléčit, nelze výsledek léčby předem určit - někdy okamžitý, jindy je třeba mu dát čas. Ten je doslova mimo vliv léčitelových rukou, i když to jsou ony, jež dělají reiki. Léčitel může pouze slíbit, že reiki každému jen prospěje. Nemůže ale slíbit, že léčebná procedura vyléčí nějakou konkrétní nemoc ani slibovat žádný jiný specifický výsledek. Reiki uvolňuje bolest, urychluje léčebný proces, zastavuje krvácení, relaxuje léčeného člověka a vyrovnává jeho čakry a celkově jeho energetické pole. V průběhu léčení se zpomaluje dýchání a snižuje krevní tlak (dochází k emočnímu zklidnění). Vše ostatní, co může léčba s reiki přinést, závisí na Bohyni čí zdrojové energii, a to nelze předem odhadnout.

Úloha léčitele spočívá prostě v tom, aby poskytl průchod léčivé energii, kterou pak její příjemce využije takovým způsobem, jaký mu osobně vyhovuje

Bez souhlasu léčeného a jeho spolupráce nemůže k žádnému léčení dojít. Jediným pravidlem při léčení s reiki je to, že léčený musí dát k léčení souhlas. Cokoliv se stane potom, se mělo stát. Reiki je naprosto pozitivní a nemůže nikdy žádné živé bytosti uškodit, ať už je její stav jakýkoliv. Může se používat k léčení kohokoli, bez ohledu na jeho věk či fyzickou kondici. Starší lidé, nemluvňata i děti, všichni reagují na léčení s reiki příznivě. A stejně tak zvířata a rostliny. Zdravého člověka nebo zvíře reiki uklidňuje. Reiki uvádí do rovnováhy levou a pravou hemisféru mozku a harmonizuje všechny čakry a celé energetické pole. Pročisťují energetické kanály a umožňuje tak organismu přijímat životní sílu ki ve větším množství.

Někdy se během léčení nebo série léčení stane, že člověk či zvíře začne detoxikovat. Mohou nastat průjmy, zapáchající nebo bezbarvá stolice, zvýšené močení, tělo může začít páchnout, mohou se udělat dočasné vyrážky, projevit symptomy nachlazení, včetně tekoucího nosu či nadměrného pocení. Dochází k vylučování toxických látek, které způsobují nemoci, a proto by se tomuto procesu nemělo bránit, ale měl by být naopak podporován.